Centrum mesta ovládnu vône gastronomických špecialít

05.09.2012 Prešov

Prešov 5. septembra (TASR) – Historické centrum Prešova ovládnu vône gastronomických špecialít, ktoré tu budú 6. a 7.septembra ponúkať majstri kuchári v rámci podujatia s názvom Festival Dobrej chuti 2012.

Podujatie sa v metropole Šariša bude konať po prvýkrát a organizuje ho spoločnosť Interprofis VM v spolupráci s mestom Prešov. Obyvateľom i návštevníkom prevádzkovatelia stravovacích zariadení a výrobcovia ponúknu atmosféru výnimočných vôní, chutí, jedál a nápojov.

"Ústrednou témou festivalu je propagácia regionálnych jedál. Tá sa bude odohrávať v troch špeciálnych kategóriách: majstrovský kúsok šéfkuchára, najlepšie jedlo od babičky a regionálna špecialita," informovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Program bude prebiehať počas oboch dní od 11. do 24.hodiny. Každý deň zúčastnení šéfkuchári predvedú to najlepšie jedlo, ktoré bude zaradené v takzvanom degustačnom menu. Kvalitu budú môcť návštevníci festivalu oceniť v súťaži o titul Festivalovej reštaurácie. Okrem toho budú v závere spomedzi hlasujúcich vyžrebovaní hostia, ktorí získajú hodnotné ceny.

Hovorkyňa upozornila, že podujatie spestria produktové prezentácie, ukážky aktuálnych trendov v oblasti gastronómie a zdravého životného štýlu. Na pódiu sa vystrieda viacero kuchárov, barmanov, špecialistov, ale aj známe tváre spoločenského života. Okrem prípravy jedál odborníci predstavia aj návody na to, ako jedlo aranžovať a servírovať.

Organizátori veria, že na svoje si prídu milovníci tradičnej i exotickej kuchyne, kvalitných nápojov, ale i dobrej hudby. Atraktivitu podujatia by mali zvýšiť aj pripravené súťaže.

"V pečení palaciniek zabojujú o „Primátorskú palacintovku“ súťažiace tímy prešovských športovcov. Návštevníci si to budú môcť rozdať aj v jedení domácich pirohov, či pití piva," doplnila Gazdová. Na pódiu sa počas festivalu predstavia žiaci umeleckých škôl, Ľudová hudba Ondreja Kandráča, skupina PEHA i speváčka Michaella.
 

Vyberte región

mark